Statele Unite atrag atenția că există riscul ca Rusia să pună mâna pe structuri de cercetare biologică din Ucraina

Statele Unite au declarat că se tem că forţele ruse ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina şi că ar putea confisca materiale sensibile, transmite AFP. “Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia”, a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

09 Martie 2022, 01:43 (actualizat 09 Martie 2022, 01:47) |

Victoria Nuland

“Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele”, a explicat Victoria Nuland.

Senatorul republican Marco Rubio a subliniat că propaganda rusă vorbeşte despre un presupus plan ucrainean de a folosi “arme biologice în ţară în coordonare cu NATO”.

“Dacă ar avea loc un incident sau un atac cu o armă biologică sau chimică în Ucraina, v-ar fi 100% clar că ruşii ar fi autorii?”, a întrebat-o senatorul republican pe Victoria Nuland.

“Nu există nicio îndoială în mintea mea”, a răspuns Nuland. Ea a adăugat că “este o tehnică clasică a ruşilor aceea de a-i acuza pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi”, a răspuns Victoria Nuland.

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea