• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Statele Unite încep în septembrie vaccinarea anti Covid cu a treia doză, de consolidare

Aug 18, 2021

Statele Unite încep vaccinarea anti Covid cu a treia doză / FOTO: Shutterstock

”Datele disponibile arată clar că protecţia împotriva infectării cu SARS-CoV-2 începe să scadă pe măsura trecerii timpului după primele doze de vaccin”, explică în anunţul lor principalii responsabili sanitari americani, printre care se numără directoarea Centrelor de prevenire şi combatere a bolilor (CDC), Rochelle Walensky, şi directoarea interimară a Agenţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), Janet Woodcock.

”Dacă adăugăm predominanţa variantei Delta, începem să observăm dovezi ale unei protecţii reduse împotriva cazurilor uşoare şi moderate de boală”, se mai arată în acelaşi anunţ, semnat şi de Anthony Fauci, consilierul Casei Albe pentru gestionarea pandemiei.

Decizia administrării acestei a treia doze de consolidare mai depinde de autorizarea pe care trebuie să o dea FDA.

Primele persoane care vor primi această doză în SUA sunt cele din căminele de bătrâni, alte persoane vârstnice şi personalul sanitar.

Administrarea dozei de consolidare va fi deocamdată posibilă doar pentru persoanele vaccinate cu serurile Pfizer şi Moderna, fiind în curs de evaluare administrarea unei doze de rapel şi pentru persoanele imunizate cu serul monodoză Johnson&Johnson, care a început să fie folosit în SUA în martie 2021, după celelalte două.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *