Staționarea navelor fluviale la Ceatalchioi, suspendată din cauza cotelor scăzute ale Dunării

Debitul Dunării, extrem de scăzut din cauza secetei / FOTO: Autor: GABRIEL PETRESCU (C) / AGERPRES Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru Agerpres că situaţia se înregistrează de aproape o săptămână şi jumătate şi afectează câțiva călători, care, pentru a ajunge acasă, trebuie să mai meargă o staţie în plus cu nava, iar de acolo să se întoarcă în satul Ceatalchioi pe jos sau cu un mijloc de transport.

„Întotdeauna, toamna, avem această problemă. Chestiunea trebuie rezolvată de autorităţile locale, de cei care administrează canalul, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, să creeze estacade în care noi să aşezăm pontoanele noastre de acostare. Nu în toate zonele pontoanele permit acostarea navelor. Aşteptăm ca săptămâna viitoare cotele să fie un pic mai ridicate, câţiva centimetri”, a menţionat directorul executiv al societăţii private, Nicolae Chichi.

Potrivit aceleiași surse, navele de transport călători şi mărfuri îşi desfăşoară cursele fără probleme în această perioadă pe toate cele trei braţe ale Dunării, precum şi pe canalele care ajung la Caraorman şi Mila 23, în ciuda cotelor scăzute ale Dunării.

Source

Distribuie știrea