Stațiunea Lacu Sărat renaște. Autoritățile locale și antreprenorii vor să facă investiții pentru reabilitarea zonei

România are zeci de stațiuni de tratament lăsate în paragină, în pofida potențialului economic uriaș. Așa se întâmplă și în județul Brăila, la Lacu Sărat, unde doar o mână de investitori au avut curajul să renoveze câteva hoteluri. Însă, restul localității a rămas într-o stare deplorabilă, iar imobilele în paragină contrastează puternic cu clădirile proaspăt reabilitate.

08 Septembrie 2022, 10:57 (actualizat 08 Septembrie 2022, 11:36) Știrile TVR |

În urmă cu un secol, stațiunea Lacu Sărat din Brăila, era una dintre cele mai cunoscute din țară, iar bogații vremii veneau aici pentru tratamentele miraculoase cu nămol, dar și pentru atmosfera boemă. Farmecul ei a dispărut pe măsură ce investițiile în zonă au încetat.

Înainte de Revoluție, una dintre clădirile din stațiune ar fi trebuit să fie cea mai modernă baza de tratament însă a fost lăsată în paragină, iar imobilul se degradează de la o zi la alta.

Puținii turiști care ajung aici au parte de o priveliște dezolantă.

Acum sunt șanse că stațiunea să renască.

Francisk Chiriac – președinte CJ Galați: Noi, de anul trecut, am înființat o asociație de dezvoltare între Primăria municipiului Brăila, Consiliul Județean și Primări Chiscani privind sumele totale pentru reabilitare pentru că și brăilenii au nevoie de o stațiune frumoasă.

Unii antreprenori chiar au avut curaj să parieze pe potențialul zonei.

Vasile Dogărescu – investitor: Avem tehnologie de ultima generație, iar baza de tratament e la nivel ridicat al echipamentelor, săli de conferințe, camerele sunt bine dotate.

Baza de tratament va fi deschisă și iarna, deoarece apa și nămolul terapeutic sunt aduse din lac direct în bazinele de la interior.

Source