Studenții de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi nu pot intra în examene dacă nu s-au vaccinat sau dacă nu au test COVID negativ

Universitatea de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași / FOTO: Autor: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Potrivit unei decizii adoptate astăzi de Consiliul de Administraţie a UMF Iaşi, pentru a participa la sesiunea de examene din perioada 29 mai – 19 iunie, „studenţii vor prezenta înainte de fiecare examen unul din următoarele documente: certificat de vaccinare anti COVID, inclusiv în primă doză; test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; adeverinţă din care să rezulte că se află între a 16-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

Cadrele didactice examinatoare vor permite participarea la examene doar studenţilor care prezintă unul dintre documentele enumerate mai sus.

O decizie similară a fost luată de Consiliul de Administraţie al UMF Iaşi şi în ceea ce priveşte cadrele didactice examinatoare şi personalul didactic auxiliar catedre.

Source

Distribuie știrea