Studenţii pro-palestinieni de la Trinity College din Dublin vor elibera zona ocupată, după ce solicitările lor au fost acceptate

Studenţi ai prestigiosului Trinity College din Dublin vor elibera zona pe care o ocupaseră în urmă cu cinci zile pentru a protesta contra ofensivei militare israeliene din Fâşia Gaza, după ce solicitările lor au fost acceptate de instituţia de învăţământ irlandeză, informează France Presse.

”S-a ajuns la un acord după discuţii încununate de succes între conducerea universităţii şi manifestanţi”, a anunţat Trinity College într-un comunicat difuzat pe website-ul său.

Potrivit preşedintelui sindicatului studenţilor, Laszlo Molnarfi, declaraţia conducerii Trinity College arată ”puterea mişcării studenţeşti”.

Trinity College a anunţat că va separa ‘‘investiţiile în companiile israeliene care au activităţi în teritoriul palestinian ocupat şi care apar pe lista neagră a Naţiunilor Unite în această privinţă”.

Manifestanţii îşi stabiliseră vineri ”campamentul în solidaritate cu Palestina”, pe fondul multiplicării acestor acţiuni de mobilizare în Europa şi în Statele Unite.

Conflictul actual dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie 2023 de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când cel puţin 1.170 de persoane au fost ucise. Alte 250 de persoane au fost luate ostatice şi duse în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor Hamas, acţiunile militare israeliene s-au soldat până joi la prânz cu 34.904 morţi (dintre care cel puţin 60 decese în ultimele 24 de ore) şi 78.514 de răniţi în rândul palestinienilor. Preluare: Agerpres

Distribuie știrea