• Tue. Jan 18th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

SUA au aprobat picăturile destinate celor care nu mai văd bine la apropiere. Își fac efectul după 15 minute și durează între șase și zece ore

Dec 30, 2021

Picăturile aprobate de FDA, Administrația Alimentelor și Medicamentelor, se numesc Vuity și sunt destinate celor care nu mai văd bine la apropiere – cei ce suferă de o afecțiune numită prezbiopie, prezentă la marea majoritate a oamenilor de peste 40 de ani.

Picăturile își fac efectul după 15 minute și durează între șase și zece ore. Substanța activă din picăturile Vuity este pilocarpina, descoperită încă din secolul al 19-lea și folosită într-o gamă largă de tratamente oftalmologice, inclusiv pentru glaucom.

Un tratament pentru 30 de zile costă în Statele Unite aproximativ 80 de dolari. Printre reacțiile adverse observate în testele clinice se numără dureri de cap, ochi roșii și reducerea vederii pe timp de noapte.

De asemenea, nu pot ajuta decât prezbiopia – nu și alte afecțiuni ale vederii la apropiere. Picăturile Vuity nu au fost deocamdată aprobate și în Europa.

Source