SUA au livrat Ucrainei aproape toate piesele de artilerie și de muniție promise. Continuă antrenamentul soldaților ucraineni pentru diferite tipuri de tehnică militară, inclusiv pentru drone

Soldat din Ucraina / FOTO: Shutterstock – www.shutterstock.com

“Aproape 370 de soldați ucraineni” au încheiat instruirea pentru sistemele de artilerie M777 în locații din afara Ucrainei, în cadrul unor antrenamente conduse de SUA și de alte țări NATO.

29 de soldați ucraineni încheie cursurile privind întreținerea sistemelor de artilerie, a menționat oficialul citat de CNN.

Este un curs de instruire de două săptămâni, așa că în jur de 29 de soldați l-au încheiat. Mai sunt 17 care îl parcurg chiar acum“, a declarat aceeași sursă.

Potrivit oficialului, 120 de mii de proiectile din totalul de 184 de mii promise de Statele Unite au fost deja transferate Ucrainei.

Unul dintre cele 11 elicoptere Mi-17 pe care SUA le-au promis intră în Ucraina chiar astăzi, a mai indicat sursa.

Mai sunt în desfășurare și alte programe de instruire pentru soldații ucraineni. 60 de militari au încheiat pregătirea pe transportorul blindat M1-13. Alții se pregătesc pentru a a folosi dronele Phoenix Ghost.

” Se face antrenament pentru un număr mic de persoane în afara Ucrainei pe Phoenix Ghost, au fost și alții înaintea lor care s-au întors deja în Ucraina. Deci programul încă este în desfășurare”, a mai precizat oficialul.

Source