SUA: Concurs de pescuit pentru trăsniți! Fără undiță, doar cu o barcă și plase de fluturi

Un concurs inedit de pescuit a avut loc pe rîul Illinois din America. Pescarii folosesc o barcă rapidă şi nici nu au nevoie de undiţe, ci doar plase, cum sunt cele pentru prins fluturi, pentru că peștii sar singuri dn apă.

06 August 2022, 14:45 (actualizat 06 August 2022, 15:01) Știrile TVR |

Tocmai acest detaliu a creat faima competiției, denumită în termeni mai puţîn măgulitori concursul de pescuit pentru trăsniți.

Nu-ți trebuie cine știe ce experiență pentru a prinde un peste, pe râul Illinois. Doar o plasa și ceva reflexe, pentru a captura peștele care sare cu viteză din apă. La un așa concurs trăsnit, nu se putea să nu existe și concurenți la fel de trăsniți, care au venit la pescuit îmbrăcăți ca pentru carnaval.

Unii veterani ai concursului descriu saltul peștilor cu cel al floricelelor coapte de porumb. Pe lângă distracție, concursul are și o parte benefică: reducerea numărului de crapi asiatici din acest râu.

”Am început acest concurs pentru a scăpa de aceşți peşti şi să atrag atenţia asupra lor. Dacă nu sunt în râurile noastre, atunci nici nu îi doreşti, vrei să scapi de ei”, spune un localnic.

În cei 17 ani de când are loc competiția din localitatea Bath, statul Illinois, în concurs s-au înscris pescari din toată lumea, chiar și din Nouă Zeelandă sau Marea Britanie.

Potrivit specialiştilor, crapul asiatic îi amenință pe ceilalți peşți din regiunea Marilor Lacuri. Crapii prinşi sunt transformaţi în îngrăşăminte sau în hrană pentru animale.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Distribuie știrea