Succes în Franţa al spectacolului „Preţul aurului”, pus în scenă şi susţinut de regizorul şi actorul Eugen Jebeleanu

Succes în Franţa al spectacolului „ Preţul aurului”, pus în scenă şi susţinut de regizorul şi actorul Eugen Jebeleanu, alături de doi dansatori profesionişti. Piesa s-a jucat 5 zile la rând, cu sala plină, la Lyon.

Reprezentaţia, a cărei premieră a avut loc în 2022 la Timişoara, a fost concepută ca o confesiune a lui Eugen Jebeleanu în ceea ce priveşte sacrificiile şi sportul de performanţă,  el însuşi practicând dansul sportiv până la vârsta de 15 ani. Povestea este spusă pe ritmuri care merg de la cha-cha până la vals şi tango  şi este susţinută de imagini din arhiva sa personală. Spectacolul cuprinde  momente de coregrafie coparticipativă  şi de dialog cu spectatorii, ceea ce a stârnit un mare interes din partea publicului francez.

Eugen Jebeleanu s-a născut la Timişoara, unde a început dansul sportiv la vârsta de 6 ani. Până la 15 ani a participat la numeroase competiţii, dar decesul tatălui l-a determinat să pună punct parcursului sportiv de performanţă. In ultimul an de liceu se mută la Bucureşti, unde face parte din distribuţia unui serial televizat despre studenţi de la o Academie de Artă. După absolvirea Universităţii Naţionale de  Artă Teatrală şi Cinematografică  din Bucureşti şi a unui Master de Regie şi Dramaturgie la Paris, Eugen Jebeleanu  este distribuit în mai multe piese de teatru şi se lansează şi în domeniul regiei de teatru  şi film în România şi în Franţa. Printre pemiile primite se numără  premiul „Gopo” pentru cel mai bun film de debut, premiul pentru regie la Festivalul Internaţional de Fim Transilvania (TIFF 2019), iar în 2022 este recompensat cu titlul de Cavaler al Artelor şi Literelor din partea statului francez. In prezent, Eugen Jebeleanu trăieşte şi îşi desfăşoară activitatea profesională în România şi în Franţa.

Distribuie știrea