Suceava, primul municipiu din zona Moldovei care a intrat în scenariul roșu. În Rădăuți incidența se apropie de șapte la sută

În Suceava vor fi aplicate noi restricții din această noapte. Este primul municipiu din zona Moldovei care a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a ajuns la 3,51 la mia de locuitori.

11 Ianuarie 2022, 14:01 (actualizat 11 Ianuarie 2022, 14:22) |

Suceava a înregistrat astăzi cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei, 506, asta înseamnă o incidența de peste 3, 5 la mia de locuitori. Așa că orașul este în plin scenariu roșu.

Din această noapte, intră în vigoare restricții: toate adunările publice, competițiile sportive, spectacolele, concertele în spații închise sau deschise, se pot desfășură cu doar o treime din public. La fel este și în cazul cinematografelor și a sălile de sport. Particianții trebuie să facă dovada vaccinării, a unui test pcr negativ sau a trecerii recente prin boală.

În municipiul Rădăuți situația este și mai gravă: rata de infectare a atins 6, 88 la mia de locuitori. În afara de Suceava, și alte municipii trec în scenariu roșu, după ce rata de infectare a urcat vertiginos și a depășit pragul de trei la mia de locuitori: Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Satu Mare și Constanța.

Source

Leave a Comment