• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Sudul Europei este răvăşit de incendii. Cele mai afectate zone sunt în Spania, Portugalia şi Franţa, oamenii sunt sfătuiți să evite deplasările

Aug 18, 2021

Spania se luptă cu cel mai mare incendiu de vegetație din acest an, izbucnit în provincia Avila din Castilla y Leon. 12 mii de hectare s-au făcut scrum, dar pompierii estimează că suprafața afectată depășește 20 de mii de hectare.

Localnicii spun că nu au mai văzut asemenea flăcări în ultimii 40 de ani și luptă cot la cot cu pompierii pentru a-și salva casele și culturile.

Fermierii și-au lăsat în urmă locuințele și au plecat să își salveze animalele afectate de fumul gros care se întinde pe o rază de 130 de km.

Un incendiu de proporții a izbucnit și în sudul Portugaliei, în regiunea Algarve, aflată la granița cu Spania. Zeci de familii au fost evacuate, iar 3000 de hectare au ars în totalitate.​

În sudul Franței, peste 1200 de pompieri, cu elicoptere și avioane, acționează pentru stingerea incendiilor care se extind de mai bine de 36 de ore.

Suprafața afectată este estimată la aproximativ 7000 de hectare.

Câteva localități din apropiere de vestita stațiune de pe riviera franceză Saint-Tropez sunt direct afectate de incendii.

Temperaturile ridicate și vântul puternic la care se adaugă seceta prelungită îngreunează intervenția pompierilor.  Populația este îndemnată să-și restrângă deplasările și să fie prudentă.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *