• Tue. Dec 7th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Sute de oameni au donat sânge pentru un bilet la UNTOLD

Sep 4, 2021

Sute de tineri au stat la coadă, în ultimele zile, ca să doneze sânge în schimbul unui bilet la festivalul UNTOLD care începe în 5 zile la Cluj-Napoca. În total, sunt câteva mii de persoane care au donat de-a lungul campaniei începute în iulie. Este cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România şi a fost iniţiată de organizatorii festivalului UNTOLD.

04 Septembrie 2021, 13:49 (actualizat 04 Septembrie 2021, 14:28) |

Fanii festivalului au mers la centrele de transfuzii ori la caravanele mobile care au ajuns în 11 orașe din țară. Ultima oară, Caravana Blood Network a poposit la Cluj-Napoca. Au fost cozi încă de dimineață pentru că mulți tineri își doreau un bilet la festival.

”Avem pentru prima dată în caravană două autocare. Până acum au donat peste 1.600 de persoane în 10 orașe doar la caravană, dar și mii în centrele fixe din toată țara. Miza este de a ajuta, de a face bine, de a fi un exemplu”, spune Edi Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD.

Donatorii din cadrul caravanei primesc un bilet pentru prima zi a festivalului, iar cei care fac acest lucru la centrele de hematologie sunt răsplătiți cu o reducere la abonamentul pentru festival.

”Oamenii au răspuns apelului nostru, este foarte mare nevoie de sânge. Noi trebuie să facem față și să ajutăm pe toată lumea”, spune Sanda Novac, directoarea Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. Festivalul Untold începe joi, 9 septembrie și ține patru zile.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *