Sute de răniți la Ierusalim, în a patra zi de violențe declanșate de un ordin de evacuare a unor familii de palestinieni

Încă de la răsăritul soarelui, timp de mai multe ore, Espalanda Moscheilor a fost un adevărat câmp de luptă între palestinieni și forțele israeliene. Aproape 300 de persoane au fost rănite, potrivit organizației palestiniene Semiluna Roșie. Ciocnirile de afară au continuat cu o acțiune în forță în interiorul moscheii Al Aqsa, a treia cea mai sfântă pentru musulmani.

Poliția a primit informații că acolo s-au baricadat sute de palestinieni care pregătesc cocktailuri Molotov și alte obiecte pentru a ataca un marș anual al evreilor naționaliști care marchează chiar capturarea în 1967 a Ierusalimului de Est.

Ca măsură de precauție, autoritățile au decis să modifice traseul tradițional al demonstrației și să nu le permită accesul în zona moscheii Al Aqsa.

Și in afara Orașului Vechi tensiunile sunt la cote maxime. Un tânăr evreu care trecea prin zonă cu mașină a fost atacat cu pietre, și-a pierdut cumpătul și a lovit mai mulți palestinieni.

Violențele de la Ierusalim au început acum mai multe săptămâni, imediat după Ramadan, dar s-au intensificat în urmă cu 4 zile după ce mai multe familii de palestinieni au primit ordin de evacuare din Ierusalimul de Est.

Source

Distribuie știrea