Sute de veste antiglonț furnizate jurnaliștilor care relatează din Ucraina. Organizaţia “Reporteri fără frontiere” a deschis al doilea centru pentru libertatea presei, la Kiev

Presă – vestă antiglonț / FOTO: Shutterstock – www.shutterstock.com

Acest nou centru ”va permite” activităţi de ”distribuire de căşti şi veste antiglonţ, între altele”. Va fi instalat ”în clădirea organizaţiei partenere a RSF, Institutul privind Informarea de Masă (IMI)”, din strada Puşkinska nr. 39, în centrul capitalei ucrainene, a precizat ONG-ul.

Concret, ”orice jurnalist acreditat pe lângă forţele armate, care se deplasează într-o zonă de risc, poate împrumuta material la Liov (vestul ţării) şi Kiev”, a explicat organizația.

Primul centru din Ucraina a fost deschis pe 9 martie, în scopul strângerii de echipamente de protecţie.

În afară de distribuirea a 440 de veste antiglonţ, RSF a achiziţionat ”199 de căşti, 630 kit-uri de prim-ajutor şi 250 baterii externe de energie solară”.

”Cel puţin 180 de jurnalişti, dintre care 40% de naţionalitate ucraineană, au beneficiat până acum de obiecte date cu împrumut de Centrul pentru libertatea presei”, a adăugat ONG-ul.

Partenerii săi locali – IMI şi Uniunea naţională a jurnaliştilor din Ucraina (NUJU) – au primit ”210 de veste antiglonţ şi 125 de căşti”, potrivit RSF.

Cel puţin 7 jurnalişti au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei militare ruse, pe 24 februarie.

Source