• Thu. Dec 2nd, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Tabla virtuală inventată la Timișoara, folosită de profesorii din întreaga țară. A pornit de la ideea unui profesor de matematică

Nov 25, 2021

Una din aplicațiile care ajută cadrele didactice în predarea online este realizată de un IT-ist timișorean. Este o tablă virtuală permanent perfecționată și dezvoltată la cererea profesorilor. Poate fi accesată pe orice dispozitiv – telefon, tabletă sau calculator – și este utilă chiar și celor mai mici dintre școlari. Are linii tip 1 și tip 2 pentru scriere și chiar portative!

25 Noiembrie 2021, 22:04 |

La începutul pandemiei, când toată lumea a intrat în izolare, o profesoară de matematică de la Liceul “Grigore Moisil” din Timișoara a căutat soluții pentru a putea preda din fața calculatorului la fel ca în fața tablei din clasă. A ajutat-o un prieten IT-ist, care a creat o tablă virtuală, care poate fi folosită gratuit de profesori.

Tabla a avut mare succes. Nu doar că a permis profesorilor să scrie ca pe o tablă adevărată, dar a fost îmbunătățită permanent, la sugestia cadrelor didactice.

Autorul aplicației susține că tabla virtuală are acum peste 30 de mii de utilizatori înregistrați, din țară și din Republica Moldova.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *