• Sun. Oct 24th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Talibanii afgani au transmis un mesaj în direct la televiziune, flancați de militanți înarmați: Oamenii să nu îşi facă griji. Să rămână să trăiască pe pământul lor şi în casele lor

Aug 31, 2021

Mii de afgani au făcut noapte albă la Kabul, în timp ce americanii își încheiau retragerea. Pentru mulți dintre civilii care au sărbătorit momentul în stradă s-au încheiat două decenii grele și acum este timpul să-și ia din nou soarta în propriile mâini.

Cu gândul la viitor sunt și talibanii care au mers într-un studio tv să transmită un nou mesaj oamenilor, dar felul în care au făcut-o, cu militanți înrămați flancându-l pe prezentator, a dat fiori reci multor privitori.

Qari Samiullah, comandant taliban: “Obiectivul nostru este prosperitatea ţării sub umbrela unui sistem islamic. Primul meu mesaj către popor este să nu îşi facă griji. Să rămână să trăiască pe pământul lor şi în casele lor. Ţara are nevoie de voi şi vă vom proteja.”

În Afganistan sunt aproximativ 38 de milioane de locuitori, dar mulți vor în continuare să plece. Mai multe state și-au exprimat deja angajamentul să-i ajute pe toți civilii afgani care vor să fugă de talibani.

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei: “Vom scoate oameni din Afganistan mulţi ani de acum încolo. Este un angajament cheie al aliaţilor noştri şi al coaliţiei împreună cu toţi cei care vor acelaşi lucru. În acest sens, vom lucra împreună şi alături de agenţiile internaţionale.”

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *