Tânără cu probleme psihice, scoasă dintr-un liceu buzoian cu forța

O tânără cu tulburări de comportament intrat din senin într-o sală de clasă a unui liceu buzoian și s-a așezat într-o bancă. Copiii și profesorii s-au alertat, iar tânăra a fost luată cu ambulanţa și internată în unitatea de primiri urgențe. Incidentul arată cât de vulnerabilă este siguranța elevilor din școlile din România.

11 Ianuarie 2022, 07:42 (actualizat 11 Ianuarie 2022, 09:53) |

Tânăra de 25 de ani are cetățenie americană și de câțiva ani a venit în Buzău, unde locuiește cu bunica maternă. În jurul orei 14.00, a pătruns pe poarta Colegiului Economic fără să fie întrebată nimic. A mers într-o sală de curs de la parter și s-a așezat într-o bancă. Elevii și profesoara au chemat paza, care, cu greu, a scos-o din clasă, iar o ambulanță escortată de poliție a transportat-o la Spitalul Județean.

Foarte probabil va fi evaluată psihologic pentru că nu are un răspuns adecvat la realitatea înconjurătoare, a precizat Adrian Zoican, șeful UPU Buzău.

Tatăl fetei spune că fiica lui a fost internată în mai multe rânduri în spitale de psihiatrie din țară, diagnosticată cu schizofrenie. Vrea să o ajute, dar fața refuză tratamentul.

Din 2019, a făcut crize și a ajuns la Spitalul Alexandru Obregia, din București. Poliția din București a găsit-o noaptea, undeva pe un pod, a spus Costin Carp, tatăl fetei.

Conducerea liceului crede că incidentul ar fi putut fi evitat dacă polițistul local, care asigura paza, și-ar fi făcut datoria.

Eu consider că atunci când o persoană străină de școală întră în școală trebuie să treacă de filtrul poliției comunitare și trebuie legitimată, a afirmat Geta Burducea, directoarea Colegiului Economic din Buzău:

Tânăra nu era coerentă și nu  aputut motiva prezența sa la unitatea de învățământ în discuție, nici nu a putut oferi date despre aparținători. IPJ Buzău va verifica modul în care a fost asigurată paza la unitatea de învățământ în discuție,  a declarat inspector principal Ane Mari Vrapciu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Buzău.

Tânăra va fi evaluată medical la Spitalul județean din Buzău.

CUVINTE CHEIE

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Comment