Tânăra din Italia a primit 4 doze de vaccin Pfizer, nu 6, cum s-a vehiculat inițial. Rămâne sub supraveghere medicală

Tânăra din Italia căreia i-au fost administrate din eroare mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech a primit de fapt patru doze, nu şase cum a fost anunţat iniţial, au precizat marţi autorităţile sanitare locale, potrivi AFP.

11 Mai 2021, 21:44 (actualizat 11 Mai 2021, 22:58) |

Vaccinul Pfizer-BioNTech

”În realitate este vorba despre 0,30 ml, corespunzătoare unei cantităţi utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech”, a explicat într-un comunicat agenţia sanitară din Toscana referitor la ”doza injectată din eroare duminică, 9 mai, unei tinere stagiare în psihologie clinică”.

”Informaţia potrivit căreia cantitatea injectată ar fi puţin mai mare de patru doze este importantă întrucât testele făcute de Pfizer pentru a stabili consecinţele unui supradozaj s-au oprit la patru doze de substanţă activă inoculate simultan, fără ca acest fapt să fie urmat de consecinţe deosebite pentru pacienţi”, a adăugat agenţia sanitară.

Infirmiera care a vaccinat-o pe tânăra femeie a uitat să dilueze flaconul cu substanţă activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de ”o activitate de rutină cu volume mari şi sub presiune din cauza necesităţii de a respecta riguros termenele”.

Tânăra femeie, care a revenit luni la domiciliu după 24 de ore petrecute în spital sub observaţie, rămâne în continuare sub supraveghere, se mai spune în comunicat.

Sursa: Agerpres

Source

Distribuie știrea