• Mon. Jun 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Tarabele şi vânzătorii ambulanți invadează din nou Capitala. Autoritățile spun că nu pot face mare lucru

Jun 10, 2021

Bucureştiul pare că se întoarce în anii 90. Pe trotuarele din zonele aglomerate ale Capitalei a revenit atmosfera de târg neautorizat. Sute de persoane cu tarabe improvizate sau chiar pe cutii de carton, vând de la fructe și legume până la şosete sau articole de lenjerie intimă. Autoritățile spun că fenomenul este deranjat însă nu au ce face.

10 Iunie 2021, 14:33 (actualizat 10 Iunie 2021, 15:03) |

În zonele Doamna Ghica sau Piața Delfinului din sectorul 2, tarabele improvizate sunt aşezate fără probleme pe trotuare în calea trecătorilor. Zeci de persoane vând de la legume și fructe până la articole de lenjerie intimă. În zona Pieței Crângași din Sectorul 6, aceeași situaţie. Și cam toate pieţele şi staţiile de metrou din cartiere sunt înconjurate de tarabe improvizate.

Primarii de sectoare spun că efectiv nu pot opri această formă de comerț: legea în baza căreia acționau polițiștii putea să confiște marfa comercianţilor neautorizaţi, a fost abrogată anul trecut.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu: În acest moment, Poliția Locală merge și amendează repetat. Acești oameni nu plătesc amenzile și de multe ori îi și sfidează pe polițiștii locali și le arată teancul de amenzi neplătite și rămân cu amenzile neplătite. Dacă Poliția Locală le-ar ridica marfa comite un abuz.

În schimb, vânzătorii de la colț de stradă spun că nu mai au locuri în piețe și atunci stau pe trotuare.

Analist fiscal, Adrian Bența: Atunci ajungi la o altă concluzie, la concluzia că indiferent de situația noastră, absolut toți trebuie să ne plătim cinstit și corect taxele, absolut toți trebuie să participăm să umplem bugetul statului pentru că direct sau indirect toți consumam din acel buget de stat.

La cererea Știrilor TVR, reprezentanții Autorității pentru Protecția Consumatorului și Autorității Sanitar Veterinara și pentru Siguranță Alimentelor, au transmis că nu au nicio competență în eliminarea comerțului ilicit.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *