TAROM anunță că o primă cursă aeriană decolează spre Tel Aviv pentru a repatria 150 de cetățeni români

Compania Tarom a anunțat miercuri seara că în jurul orei locale 21:50 decolează spre Tel Aviv prima cursă aeriană specială de repatriere pentru a transporta aproximativ 150 cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, aflați acum pe Aeroportul Ben Gurion.

07 Septembrie 2022, 20:50 (actualizat 07 Septembrie 2022, 20:58) Știrile TVR |

Aeronavă TAROM

Soluţia a fost găsită de Guvern, după ce a fost haos pe aeroporturi, din cauză că Blue Air, companie căreia i-au fost blocate conturile, a suspendat zborurile până pe 12 septembrie.

Agenția Fondului pentru Mediu a anunțat miercuri că a suspendat poprirea pe conturile și a stabilit un grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței. Compania Blue Air a transmis că abia joi va anunța ce zboruri vor fi reluate și cum vor ajunge acasă oamenii blocați pe aeroporturi.

Administrația Fondului de Mediu a reușit să ajungă la o înțelegere cu compania Blue Air prin care aceasta să își plătească, în decurs de un an, datoriile. Deblocarea conturilor nu a fost însă urmată imediat de reluarea zborurilor. Conducerea companiei anunță că face în prezent o evaluare atentă privind capacitatea de operare și că abia joi se va ști exact ce zboruri vor fi reluate.

Compania Blue Air a reclamat marți că i-au fost blocate conturile pentru datorii către Agenţia de Mediu și a sistat toate zborurile programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022. Suspendarea zborurilor a creat probleme pentru mii de pasageri şi haos pe aeroportul Henri Coandă din Capitală.

Guvernul a anunțat că românii blocaţi pe aeroporturi din străinătate, afectaţi de criza Blue Air, vor fi aduşi acasă cu zboruri TAROM.

CITEȘTE ȘI:

Source