Taxi zburător în New York. Decolează ca un elicopter, zboară ca un avion, poate să aterizeze oriunde și este complet electric și nepoluant

Să iei elicopterul până la aeroport e un moft, chiar și pentru cei mai bogați oameni. O firmă din Statele Unite vrea să schimbe complet acest lucru – și să transforme serviciul într-unul absolut normal. Totul, cu ajutorul unui aparat care decolează ca un elicopter, zboară ca un avion, poate să aterizeze practic oriunde și, cireașa de pe tort, este complet electric și nepoluant.

15 Noiembrie 2023, 11:32 (actualizat 15 Noiembrie 2023, 11:50) Știrile TVR |

Acesta ar putea fi peste numai câțiva ani sunetul taxiurilor new-yorkeze. Și dacă vi se pare că parcă din acest sunet lipsea ceva, aveți dreptate: zgomotul motorului.

Joeben Bevirt, fondator și CEO: Acesta este taxiul nostru electric. Decolează și aterizează vertical, trece de la un tip de zbor la altul, este stabil.Are o capacitate de 4 pasageri plus pilotul,zboară la viteze de aproape 300 km/h și asta înseamnă că un zbor de aici, din Manhattan, până la aeroportul JFK, durează 7 minute.

Șapte minute în loc de jumătate de oră sau chiar o oră, cu transportul în comun sau cu mașina în aglomerație. Sigur că transportul cu elicopterul se face în mai toate orașele americane – dar această soluție ar putea fi revoluționară pentru că aparatul electric are o anvergură mică, este nepoluant și mai ales extrem de silențios, ceea ce deschide posibilitatea a numeroase… „stații” de asemenea taxiuri, inclusiv în zone urbane aglomerate. Și da, timpul de reîncărcare este de domeniul SF.

Joeben Bevirt, fondator și CEO: Pentru un zbor de aici la aeroport, aparatul are nevoie de doar 5 minute pentru reîncărcarea bateriilor, adică aproximativ cât este necesar pentru debarcarea unor pasageri și îmbarcarea următorilor.

Compania a primit undă verde de la Administrația Aeronautică Federală pentru noi teste de zbor și intenționează să înceapă să opereze curse regulate peste nici doi ani.

Source

Distribuie știrea