• Sun. Dec 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

#TeamRomania | Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu și Ovidiu Ionescu, hotărâţi să spargă “zidul chinezesc” la tenis de masă, Tokyo 2020

Jul 20, 2021

Trei zile au mai rămas până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. TVR va fi alături de sportivii români și va aduce în casele dumneavoastră cele mai spectaculoase momente ale competițiilor. La tenis de masă, România așteaptă o medalie olimpică de 33 de ani. Patru fete și un băiat merg la Tokyo cu speranța că vor aduce României singura medalie lipsă din palmaresul tenisului de masă: medalia olimpică. Pentru un rezultat care să-i trimită direct în istorie, Ovidiu Ionescu și cele patru sportive trebuie să spargă zidul chinezesc. Jucătorii chinezi de tenis de masă sunt cei mai buni din lume. Și cei mai medaliați.

20 Iulie 2021, 21:57 (actualizat 20 Iulie 2021, 21:57) |

În toată sala Tokyo Metropolitan Gymnasium singurul sunet care se ridică deasupra tuturor este cel al mingii de celuloid pe care sportivii se luptă să o domine. Urmează pașii celor doi și în final respirațiile lor.

Ce vedeți este un antrenament oficial, la Tokyo, în sala în care România speră să răstoarne dinastia chineză și să aducă în sfârșit acasă singura medalie care lipsește din palmaresul tenisului de masă românesc, cea olimpică. O medalie pe care o așteptăm de 33 de ani.

Ovidiu Ionescu și încă patru fete sunt speranțele noastre la Jocurile Olimpice la simplu și dublu mixt.

Ovidiu are 32 de ani și a descoperit acest sport la Buzău. Fratele lui a primit două palete de tenis de masă de Crăciun și așa a început aventura.

L-a atras mai mult tenisul de câmp. Dar cum în oraș nu avea variante, a rămas la tenisul de masă.

De la Buzău drumul l-a purtat la mondiale și europene, dar și la Rio, la precedenta ediție a Jocurilor Olimpice.

Acum știe ce-l așteaptă la Tokyo. Înainte de a pleca în Japonia a dezvăluit puțin din ambițiile sale pe viitor.

La Tokyo, Ovidiu va juca la dublu mixt, alături de Bernadette Szocs.

Ce nu știu mulți despre Ovidiu este că atunci când era copil ținea un jurnal în care scria reportaje despre cei care câștigau medalii la Jocurile Olimpice. Astăzi speră să se scrie chiar despre el.

O minge de tenis de masă cântărește 2,7 grame. În această cantitate infimă încap însă tone de speranță că zidul chinezesc va putea fi dărâmat.

Din 1988, de când se joacă tenis de masă la Jocurile Olimpice, din 32 de medalii de aur la simplu sau dublu, 28 le-au revenit chinezilor.

La Tokyo, la această ediție a JO, la tenis de masă, România va fi reprezentată de Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu și Ovidiu Ionescu.

Articole pe aceeaşi temă

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *