• Thu. Aug 5th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

#TeamRomania| Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc vor reprezenta România la Tokyo, la canotaj, în proba dublu vâsle categorie ușoară

Jul 10, 2021

SPORTIVI ROMÂNI LA TOKYO

Canotajul românesc merge cu încredere la Tokyo şi cu dorinţa de a câştiga din nou aurul olimpic pentru România. Ultima dată când sportivii români au prins primul loc pe podium a fost în Beijing, în 2008. În Japonia, canotajul românesc va fi cel mai bine reprezentat. Mergem cu aproape 40 de sportivi. La dublu-vâsle, categoria uşoară, două fete, ambele din judeţul Suceava, vor atenţia întregii lumi şi strălucirea unui aur olimpic. TVR este alături de ele şi de toţi cei 100 de sportivi care vor reprezenta România la Olimpiada de la Tokyo. Vom transmite în direct peste 200 de ore de competiţii.

10 Iulie 2021, 20:50 (actualizat 10 Iulie 2021, 20:52) |

Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc vor reprezenta România la Tokyo, la canotaj, în proba dublu vâsle categorie ușoară. Dintr-o barcă, prin stație, antrenorul le îndrumă.

Împreună formează unul dintre cele mai sudate echipaje ale României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pentru Ionela canotajul a fost dragoste încă dinainte de prima vâslă.

Fetele au mai fost împreună în barcă și la Jocurile Olimpice din 2016.

La Rio n-a fost să fie mai mult de locul 8. Dar au câștigat de două ori aurul la Campionatele Mondiale.

La începutul acestui an Gianina a avut două hopuri: s-a accidentat și s-a îmbolnăvit de Covid. Chiar și așa, la Campionatul European din primăvară, la simplu, a luat argintul.

Sportul pe care îl iubesc atât de mult le-a adus până acum satisfacții, provocări, medalii sau înfrângeri. Le-a adus prieteni. Și uneia dintre ele i-a adus chiar jumătatea.

Cei aproape șapte ani de vâslit împreună își spun cuvântul în modul în care Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă reușesc să comunice împreună și să facă barca să alunece pe apă. Și împreună țintesc performanța.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo canotajul este cel mai bine reprezentat. România merge cu nouă echipaje.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *