• Wed. Oct 20th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

#TeamRomânia. Larisa Iordache speră ca la Tokyo să renască precum pasărea Phoenix, deși va concura accidentată

Jul 22, 2021

O singură zi ne mai desparte de startul celui mai așteptat eveniment sportiv la nivel planetar, Jocurile Olimpice. Pe parcursul ultimei luni v-am prezentat poveștile sportivilor români care ne vor reprezenta la Tokyo. Încheiem această serie de portrete cu Larisa Iordache, gimnasta care speră ca la Tokyo să renască precum pasărea Phoenix. Anul acesta și-a pierdut mama, iar la nivel sportiv accidentările au urmărit-o aproape toată viața și nu-i dau pace nici acum. Tocmai ce a anunțat că va evolua doar la bârnă din cauza unor probleme la gleznă.

22 Iulie 2021, 21:14 |

Tocmai din Japonia a venit un anunț îngrijorător. Larisa Iordache are probleme la una dintre glezne așa că renunță la individual compus și va concura doar la bârnă, care, de altfel, este aparatul ei favorit.

O viață care i-a adus însă și infinite încercări. De la accidentări, ratări, probleme personale. Sportivii de performanță nu sunt roboți și tot ce li se întâmplă îi afectează și le influențează evoluțiile.

Dintre toate ghinioanele cărora a trebuit să le țină piept de-a lungul vieții de sportiv, amânarea Jocurilor Olimpice a fost în sfârșit norocul ei.

Pentru Larisa Iordache va fi a doua participare la Jocurile Olimpice, după ediția de la Londra din 2012 când a luat argint la proba pe echipe. Din păcate, din cauza unei accidentări, la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016 nu a putut evolua. Însă, în cei 20 de ani din viața ei dedicați sportului a urcat pe toate treptele podiumului la Campionatele Europene și Mondiale, atât la bârnă, sol, sărituri, individual compus sau cu echipa.

Sportul de performanță a învățat-o să nu cadă pradă fricii de adversari. Dar îi este teamă de ea însăși pentru că, în funcție de forma fizică și psihică în care se va afla, va putea urca sau nu pe podium.

Ca niciodată până acum, de data aceasta evoluția Larisei de la Tokyo va fi urmărită doar de tatăl ei. Gimnasta și-a pierdut mama la începutul acestei veri. Alături de Larisa Iordache, încă doi sportivi reprezintă România la Jocurile Olimpice, la gimnastică. Maria Holbură și Marian Drăgulescu.

Cea mai așteptată competiție sportivă la nivel planetar va avea deschiderea oficială vineri, 23 iulie. Timp de aproape trei săptămâni, TVR va transmite din Japonia peste 200 de ore de întreceri sportive.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *