Televiziunea poloneză respinge orice manipulare a votului la Eurovision

Ochman, reprezentantul Poloniei la Eurovision / FOTO: EBU

„Televiziunea poloneză respinge categoric toate acuzațiile făcute împotriva juraților polonezi ca fiind nefundamentate și ridicole. Ei au votat conform propriilor păreri, fără a lua în considerare vreun algoritm, nici măcar pe al EBU. Acordând cel mai mare punctaj Ucrainei, ei și-au arătat independența și lipsa oricăror legături între notele lor și voturile date de alte țări Poloniei.

În zilele care urmează, Televiziunea poloneză va discuta situația cu reprezentanții European Broadcasting Union, care este organizatorul concursului Eurovision. Ei vor fi informați asupra protestului TVP și cererii de a îmbunătăți transparența votării și modul în care se acordă puncte, pentru a evita alte confuzii”, se arată într-un comunicat al TVP, citat de escxtra.com.

Reprezentantul Poloniei a terminat concursul pe locul 12, cu 151 de puncte.

EBU a schimbat votul a șase țări participante la Eurovision, susținând că a identificat un „model neregulat” de vot. Vizate de anularea votului și înlocuirea lui cu un sistem al EBU au fost Polonia, Azerbadjan, Georgia, România, Muntenegru și San Marino.

Source