Tenis: Ana Bogdan – Dalma Galfi, primul meci al întâlnirii cu Ungaria, din Billie Jean King Cup

10 Noiembrie 2022, 14:39 (actualizat 10 Noiembrie 2022, 14:45) Știrile TVR |

Tenis

Primul meci de simplu va avea loc vineri, de la ora 15:00, între Ana Bogdan (48 WTA) şi Dalma Galfi (85 WTA), care s-au mai întâlnit o singură dată, românca ieşind învingătoare cu 1-6, 6-4, 6-2 în 2019, în primul tur la Dubai.

Al doilea meci de simplu de vineri le va opune pe Jaqueline Cristian (148 WTA) şi pe Anna Bondar (71 WTA), maghiara având victorii în ambele partide directe. În 2018, Bondar a câştigat la Bucureşti, în optimi, cu 6-2, 7-6 (4), iar în 2019 se impunea la Curitiba cu 6-2, 6-4, în semifinale.

Sâmbătă, de la ora 13:00, este programat meciul dintre Ana Bogdan şi Anna Bondar, respectiv Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi. Ana Bogdan a câştigat singura confruntare de până acum, cu 2-6, 6-3, 6-3, în 2019, în primul tur la Istanbul. Jaqueline Cristian şi Galfi nu s-au mai întâlnit până acum.

Proba de dublu va fi susţinută, sâmbătă, de Monica Niculescu şi Anca Todoni contra perechii Reka Luca Jani/Panna Udvardy.

Ceremonia de tragere la sorţi a meciurilor din cadrul întâlnirii România – Ungaria contând pentru play-off-ul Grupei Mondiale turul I al competiţiei a fost efectuată de arbitrul principal Jane Harvey şi viceprimarul municipiului Oradea, Marcel Dragoş, alături de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Din lotul României nu va juca Gabriela-Elena Ruse, care nu s-a simţit bine în ultimele zile şi nu s-a antrenat la nivelul necesar, dar care, întremată, a declarat în conferinţa de presă de după tragerea la sorţi că va fi alături de fete, cu tot sufletul, cu încurajări şi susţinere morală.

„E un meci lung, de cinci întâlniri, e bine că o avem alături pe Gabi, sănătoasă. Este o jucătoare pe care contezi şi ne dorim ca toate jucătoarele noastre să fie la un nivel cât mai bun. Când ai o situaţie de genul acesta, te adaptezi, ne-am îndreptat atenţia spre Ana şi Jaqueline şi consider că am pregătit această întâlnire cât de bine am putut,” a explicat căpitanul echipei, Horia Tecău.

Horia Tecău a declarat că primul meci contează, dar este o întâlnire lungă în care se pot întâmpla multe, dar vor aborda meciurile cu foarte mare încredere şi motivaţie de a câştiga.

„Luăm fiecare meci la rând. Am pregătit bine această întâlnire. Meciurile de mâine sunt importante, amândouă. Desigur e important cum începi şi cum îţi aduci de partea ta publicul să ai acea energie la început de meci, dar suntem profesionişti, fetele fac asta săptămână de săptămână, sunt obişnuite ca şi atunci când lucrurile nu merg chiar bine să lupte până la capăt. Şi asta vom face”, a mai afirmat Tecău.

Echipa Ungariei este alcătuită din Anna Bondar, Panna Udvardy, Dalma Galfi, Reka Luca Jani şi Natalia Szabanin.

Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final, în timp ce învinsele vor evolua în regiunile lor din Grupa I.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor.

Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1, notează Agerpres.

Billie Jean King Cup este primul eveniment sportiv de mare calibru găzduit de Oradea Arena, sala polivalentă cu peste 5.000 de locuri a oraşului.

Federaţia Română de Tenis a pus în vânzare biletele şi abonamentele pe platforma entertix.ro. Există două categorii de preţuri pentru abonamente: Categoria 1 – 250 lei/eveniment; Categoria 2 – 200 lei/eveniment.

Source

Distribuie știrea