Timișoara | Peste 2000 de oameni în marș de protest pe străzi față de infrastructura sportivă praf din oraș

Protest de amploare aseară în centrul Timişoarei. Aproape 2.000 de oameni între care sportivi şi antrenori de la mai multe cluburi din oraş au cerut investiţii în infrastructura sportivă. Adunarea a fost organizată de cei din galeria clubului de fotbal Poli Timişoara care spun că Timișoara nu are o sală polivalentă și niciun stadion care să corespundă necesitaților orașului.

26 Mai 2023, 07:09 (actualizat 26 Mai 2023, 09:09) Știrile TVR |

Piaţa Unirii din oraş a fost plină de suporterii lui Poli Timişoara, de copii de la diferite cluburi sportive din oraş, dar şi de antrenori şi părinţi veniţi pentru a cere locuri unde să poată fi practicate sporturi de performanţă. Ei le cer autorităţilor locale şi judeţene să asigure o infrastructură sportivă la standarde europene.

Timişoara nu mai are de ani de zile un stadion funcţional. Arena „Dan Păltinişanu” a fost construită acum 60 de ani, iar la acel moment era al doilea stadion ca mărime din ţară. De ani de zile, însă, este în paragină şi nu mai poate fi un loc sigur pentru competiţii sportive.

Autorităţile vorbesc despre construcţia unui nou stadion de multă vreme, dar nu au nimic concret. La fel este şi când vine vorba de o sală polivalentă.

Source

Distribuie știrea