• Thu. Oct 21st, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ținutul Buzăului ar putea deveni geoparc UNESCO. Evaluare a specialiștilor internaționali

Sep 16, 2021

Documentația pentru ca Ținutul Buzăului să devină geoparc UNESCO a fost deja depusă, iar evaluatori internaționali sunt acum în zonă pentru a vizita mai multe localități și obiective geologice.

16 Septembrie 2021, 20:38 |

Vulcanii Noroioși, domurile de sare, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de Colți sunt obiectivele vizitate timp de 3 zile de doi experți trimiși de board-ul UNESCO, a transmis Antonia Ioniță, corespondent TVR, pentru Telejurnal 20.00.

Cei doi au mers în primă fază la Vulcanii Noroioși, unde au fost curioși să vadă cum echipa Ținutul Buzăului a amenajat acest obiectiv turistic. Vulcanii Noroioși din Ținutul Buzăului sunt cei mai mari ca întindere din Europa.

Evaluatorii vor merge mâine să viziteze școala din Scorțoasa, care a fost amenajată cu un laborator special pentru ca cei mici să poată studia morfologia pietrelor din zonă. Vor vedea și trovanții de la Ulmet, care în 2018 au intrat în ariile protejate, dar vor să merge să vadă și chilimbarul de la Colți, vechi de 25 de milioane de ani.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *