• Sun. Jul 25th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Ţiriac a anunţat că tenisul românesc va fi reprezentat la Jocurile Olimpice de perechea de dublu Raluca Olaru și Monica Niculescu

Jun 30, 2021

Raluca Olaru și Monica Niculescu

“Tenisul românesc va fi reprezentat de o pereche de dublu la Tokyo. La dublu mă refer la Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Am înţeles că sunt calificate. Din păcate, celelalte fete au jucat prea mult. În plus ele au trecut prin experienţa asta (n.red. – restricţiile la turnee) şi mi-au spus că nu pot să iasă să ia o gură de aer, stau numai închise în hotel şi pe terenul de tenis. Pe de altă parte trebuie să te obişnuieşti pentru că altfel nu ai ce să faci”, a spus Ţiriac într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă România ar putea avea reprezentanţi şi la dublu mixt sau dublu masculin, preşedintele FRT a răspuns: “Cred că ar putea să joace una dintre fete şi la dublu mixt, dar nu sunt calificaţi din ce ştiu. Calificarea se ia în total, nu la individual. Din ce ştiu Tecău s-ar putea duce, dar se duce cu Mergea?”.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 în clasamentul mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la gambă. Anunțul a fost făcut în exclusivitate la TVR de președintele COSR, Mihai Covaliu.

Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon.

Halep a participat la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, pierzând în primul tur, iar în 2016 nu a luat parte la Jocurile de la Rio din cauza virusului Zika.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate pentru intervalul 23 iulie-8 august 2021, după ce iniţial erau programate în perioada 24 iulie-9 august 2020.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *