Toate cursele Blue Air, care fuseseră programate astăzi, au fost anulate

Toate cele 61 de zboruri Blue Air, care fuseseră programate astăzi, pe Aeroportul Otopeni, au fost anulate. Este a treia zi consecutiv de când toate zborurile Blue Air sunt anulate. Planurile a zeci de mii de pasageri care aveau bilete cumpărate la această companie aeriană au fost date peste cap.

08 Septembrie 2022, 08:06 (actualizat 08 Septembrie 2022, 11:59) Știrile TVR |

Nicio cursă Blue Air nu apare astăzi pe tabelă, la terminalul Plecări din Aeroportul Otopeni.

Conturile Blue Air au fost deblocate aseară, după aproape 30 de ore de haos. Compania a transmis că vor relua zborurile fără a preciza data.

Între 6 și 11 septembrie, 401 zboruri ale acestei companii au fost anulate. Peste 54.000 de pasageri au fost afectați de aceste anulări.

Compania aeriană Blue Air a suspendat toate zborurile din România, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) din cauza datoriei de 28 milioane de lei reprezentând valoarea a 54.230 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021.

Agenția Fondului de Mediu a anunțat miercuri că a suspendat poprirea pe conturile Blue Air și a stabilit un grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Ministerul Transporturilor şi compania TAROM răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Prima cursa specială de repatriere s-a întors în această dimineață de la Tel Aviv și a adus acasă 150 cetățeni români abandonați de Blue Air.

În orele scurse de la supendarea zborurilor, mai multe persoane și-au închiriat autocare cu care să vină în ţară sau au plătit alte bilete de avion.

Source