Marile parcurile din Bucuresti sunt tot mai neîngrijite şi se degradează de la o săptămână la alta, dar Primăria Capitalei pare să nu găsească soluţii. Nemulţumit, primarul Sectorului 2 ar vrea să preia de la Capitală parcurile din sector. Şi susţine că Administratia Lacuri şi Parcuri ar trebui desfiinţată pentru că nu reuşeşte să îşi facă treaba.
Parcul Național de lângă Arena Naţională se află în Sectorul 2, dar este administrat de ALPAB. Şi este într-o continuă degradare: este plin de crengi căzute, frunze uscate, peturi şi tot felul de resturi aruncate la întâmplare.
Aleile sunt crăpate, balustradele abia stau în picioare iar clădirile care serveau odată ca toalete publice sunt adevărate focare de infecție.
La vederea camerei de filmat, câțiva muncitori țin să ne arate că administrația s-a apucat de treabă.
Şi Parcul Circului din Sectorul 2 este administrat tot de ALPAB. Zona este renumită pentru lotușii egipteni care cresc pe lac și pentru broaștele țestoase de apă.
Dar acum, parcul este plin de copaci ornamentali care s-au uscat şi zone verzi distruse sau neîngrijite.
În apropiere, Parcul Tei este împărţit: jumătate este tot al ALPAB iar restul, este în grija primăriei de sector. Din cauza vegetației care s-a extins necontrolat malurile lacului nu mai sunt accesibile.
Radu Mihaiu, primar, Sectorul 2: Mi se pare halucinant că ALPAB consideră că e bine îngrijit acel lac. Arată îngrozitor. Îmi e foarte clar că ALPAB nu poate în acest moment să le gestioneze corect și atunci am spus dați-ni-le nouă ca să le putem amenaja.
În legătură cu parcurile neîngrijite de către ALPAB, Primăria Capitalei s-a limitat să precizeze că Sectorul 2 a cerut să îi fie predate pentru administrare doar două parcuri, Verdi şi Naţional, iar acest lucru este în analiză.
Activiștii de mediu susțin că s-a ajuns în această situație şi pentru că, pe lângă ALPAB, mai sunt companii municipale care se ocupă de parcuri: Compania Parcuri şi Grădini şi cea pentru Îngrijirea arborilor şi a Spaţiului Verde.
Dan Trifu, vicepreședinte, Eco-Civica: Sunt trei companii care administrează și normal că banii nu ajung să administrezi spațiile verzi. Se duc mai mult pe salariile șefilor și ale angajaților care stau în birouri și cam asta se întâmplă.