Tramvaiul 5 reintră în funcţiune, de vineri, după mai bine de cinci ani. Linia unește centrul Capitalei cu Aeroportul Băneasa

Linia de tramvai 5 va reintra de vineri în funcţiune, iar linia navetă de autobuz 605 va fi suspendată, informează Primăria Capitalei.

15 Iunie 2022, 16:29 (actualizat 15 Iunie 2022, 16:45) Știrile TVR |

Traseul tramvaiului 5

La solicitarea Primăriei Municipiului Bucureşti, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) a dispus repunerea în funcţiune a liniei de tramvai 5, pe traseul Piaţa Sfântul Gheorghe – Piaţa Băneasa. (…) Reintroducerea liniei 5 de tramvai are ca scop creşterea capacităţii de transport a călătorilor, precum şi folosirea în transportul public bucureştean a mijloacelor nepoluante“, informează PMB.

Tramvaiele vor circula la un interval de 8-10 minute pe următorul traseu: terminal “Piaţa Sf. Gheorghe”, Calea Moşilor, Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Bd. Dacia, Str. Alecu Russo, Str. Tunari, Str. Barbu Văcărescu, Str. Cpt. Aviator Alexandru Şerbănescu, Bd. Aerogării, staţia “Piaţa Băneasa” şi retur.

Linia 5 va fi operată cu tramvaie bidirecţionale şi va avea capătul la “Piaţa Băneasa”, până la finalizarea buclei de întoarcere de la Bulevardul Aerogării.

”Astăzi se fac ultimele lucrări pentru ca tramvaiele liniei 5 să fie repuse în circulație, începând de vineri, 17 iunie 2022”, anunță, pe facebook, viceprimarul general Stelian Budjuveanu.

”Vom folosi sistemul cu tramvaie dublu cap – care a fost utilizat pe linia 55. În cursul zilei de azi se finalizează lucrările de montaj, iar de mâine se fac primele probe cu tramvaiul pe șine.

Linia 5 va funcționa cu 10 tramvaie, de luni până vineri și cu șase tramvaie în zilele de weekend.”, mai anunță Budjuveanu.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.