Transpotul public, mai scump de astăzi în Capitală

Trei lei o călătorie, fie că este cu metroul sau cu transportul de suprafaţă. O majorare de peste sută la sută în cazul biletelor STB. Este însă pentru prima dată când cu acelaşi bilet se poate circula, timp de 90 de minute, cu mai multe mijloace de transport la suprafaţă, sau timp de două ore şi cu metroul şi cu STB. “Trebuiau create întâi condiţii mai bune de transport şi apoi aplicate majorări”, spun experţii în mobilitate urbană.

01 August 2021, 19:52 |

O călătorie cu STB costa până azi 1 leu şi 30 de bani, iar una cu metroul 2 lei şi 50 de bani. De astăzi, costă ambele 3 lei. Sunt însă şi alte schimbări.

Puteţi plăti călătoria STB prin validare în autobuz cu cardul ACTIV, pe aplicaţia 24pay sau puteţi trimite un SMS la 7458. Cu o singură validare puteţi călători 90 de minute cu mijloacele de transport in comun la suprafaţă. Şi cu metroul se poate circula timp de o oră şi jumătate cu un singur bilet de 3 lei. Au fost introduse însă şi bilete comune STB-Metrorex.

Bucureştentii nu văd cu ochi buni scumpirile.

Specialiştii spun că un sondaj de acum 5 ani privind planul de mobilitate urbană a arătat că bucureştenii îşi doresc înainte de toate ca mijloacele de transport în comun să îi ducă mai repede la destinaţie. E nevoie de benzi unice şi prioritizare în intersecţii.

Reprezentanţii STB şi Metrorex spun că cei care au cartele şi abonamente luate la vechile tarife vor merge în continuare cu ele, la vechile preţuri, până la expirarea valabilităţii acestora.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.