Trenuri pline cu refugiați ies din România | “Înainte, aveam o viaţă normală, aveam planuri de viitor, copiii mergeau la şcoală, totul era bine, iar acum viaţa noastră e distrusă. Nu mai avem nimic”

Mii de refugiaţi din Ucraina continuă să iasă din România, fie cu trenul, fie cu maşina. Cei mai mulţi vor să ajungă în ţării din Vestul Europei, unii la rude sau prieteni, alţii fără să cunoască pe nimeni. Sunt timpi mari de așteptare la frontierele cu Ungaria, atât la Nădlac, cât și la Vama Borș.

10 Martie 2022, 16:00 (actualizat 10 Martie 2022, 16:03) |

Cele opt vagoane pline cu refugiați ucraineni, femei și copii, au ajuns în gara Curtici cu o întârziere de o oră.

O tânără ucraineancă merge către Franța împreună cu cei doi copii. A lăsat totul în urmă de teama războiului.

“E teribil, iar părinţii mei sunt acolo, în Nikolaev, şi sunt foarte îngrijorată în privinţa lor. Înainte, aveam o viaţă normală, aveam planuri de viitor, copiii mergeau la şcoală, totul era bine, iar acum totul e distrus, viaţa noastră e distrusă. Nu mai avem nimic”, spune femeia.

Pe Tatiana o așteaptă soțul ei în Franța. Însă nu toți refugiații sunt atât de norocoși. Vagoanele sunt pline de mame și de copii care și-au lăsat soții în Ucraina.

Chiar dacă sunt mici, copiii înțeleg ce înseamnă războiul. Au renunțat brusc la școală, la prieteni. Au lăsat în urma viață cu care erau obișnuiți.

Voluntarii s-au mobilizat exemplar. Mii de pachete cu mâncare și apă au fost împărțite de voluntari călătorilor.

În fiecare zi, patru trenuri cu refugiați pleacă spre Ungaria din gara Curtici. Iar în vămile din vestul țării încă este aglomerație.

Dintre cei peste 340 de mii de refugiați ucraineni care au intrat în România în ultimele două săptămâni, aproape 85 de mii au rămas la noi în țară.

Source

Distribuie știrea