• Sat. Nov 27th, 2021

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Tribunalul București obligă Primăria Capitalei să actualizeze Registrul spațiilor verzi

Nov 22, 2021

Primăria Capitalei va trebui să inventarieze toate spaţiile verzi din Bucureşti şi să amenajeze altele noi. Sunt lucruri cerute de o hotărâre a Tribunalului Bucureşti. Acum, capitala noastră se află în coada clasamentului european, cu doar 7,1 metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor. Capitala Suediei conduce în top, cu peste 40 de metri pătraţi.

22 Noiembrie 2021, 21:37 |

Bucureștiul suferă din cauza lipsei spațiilor verzi. Mai nou, Primăria Capitalei are probleme de legalitate pentru că nici măcar nu a actualizat Registrul spațiilor verzi, care este un document obligatoriu.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului a obținut la Tribunalul București o decizie care obligă acum autoritatea locală să actualizeze registrul făcut în 2011 și să creeze noi spații verzi.

Registrul există în majoritatea marilor orașe europene și este un instrument care contribuie la o gestionare eficientă a spațiilor verzi.

În baza lui, se fac planuri de acțiune pentru a ameliora calitatea și, după caz, creșterea suprafețelor spațiilor verzi.

Bucureștiul se află în coada clasamentului european privind suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor, având în vedere că media europeană este de 26 mp.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: “Potrivit Comisiei Europene, în prezent, Bucureștiul are 7,1 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor. Asta în timp ce Budapesta are 16,1 mp”.

În vara anului trecut, Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru lipsa Registrului spaţiilor verzi.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *