#TuFaciSarbatoarea | “De mai multe ori zic şi în gând că mi-e foame”. Asociaţia Valentina România îi ajută pe copiii săraci să se facă oameni mari

Să nu ai nimic şi să spui că ai totul. Să trăieşti 3 ani într-o garsonieră fără pat şi să spui că acasă e cel mai bine. Să fii mic, mijlociu, adolescent sau mama celor 3 şi să fii fericit cu atât de puţin. E povestea celor 4 suflete din Ferentari care ne dau o adevărată lecţie de viaţă. Asociaţia Valentina România face lumină în Ferentari şi îi ajută pe copiii săraci să se facă oameni mari.

28 Decembrie 2021, 18:53 |

Foamea este luată în glumă pentru Cezar, Luca şi Răzvan. Au trecut prin greutăţi de neimaginat, dar ştiu să râdă din suflet, să înalţe visuri şi să spună „mulţumesc”.

Luca este foarte talentat la desen, iar dintr-o tuşă de creion face din camera lui mică, o lume plină de posibilităţi.

Asociaţia Valentina România a făcut lumină în viaţa lor. Copiii vin zilnic aici. Învaţă şi primesc o masă caldă.

Răzvan e cel mai mare, are 16 ani, are grijă de casă şi de cei mici, dar la fel ca fraţii lui e un copil cu aceleaşi nevoi. Şi cu un vis simplu.

Răzvan: Vreau să mă duc la liceu să iau Bacu şi să mă duc şi la facultate.

Cei 4 se descurcă deja în orice situaţie şi sunt fericiţi cu ceea ce au. Aproape nimic este… suficient, iar asta se vede limpede în ochii lor.

Din Ferentari, dintr-o garsonieră mică-mică, ei sunt cea mai bogată familie. Fără lucruri materiale….ei fac sărbătoarea.

Source

Leave a Comment