Turcul Merih Demiral, suspendat două meciuri după un gest controversat din meciul cu Austria

Merih Demiral a primit o suspendare de două meciuri din partea UEFA, într-o anchetă deschisă miercuri împotriva fundaşului turc, pentru un “potenţial comportament inadecvat” în timpul meciului cu Austria (2-1) din optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, în care a marcat ambele goluri selecţionatei ţării sale, anunţă cotidianul german Bild.

Demiral a postat o fotografie pe contul său de pe reţeaua X în care apare ridicând braţele pentru a sărbători unul dintre golurile sale şi făcând cu ambele mâini semnul “Lupilor gri”, o grupare turcă de extremă dreapta. Imaginea a fost distribuită pe scară largă pe reţelele de socializare.

Gestul său a fost criticat de ministrul german de Interne, Nancy Faeser, care a subliniat, că “simbolul extremiştilor de dreapta turci nu are loc pe stadioanele noastre”, într-o postare pe aceeaşi reţea de socializare.

“Folosirea fotbalului european ca platformă pentru rasism este total inacceptabilă. Aşteptăm ca UEFA să investigheze cazul şi să ia în considerare sancţiuni”, a adăugat Faeser.

Informaţia privind suspendarea lui Demiral pentru două meciuri nu a fost confirmată deocamdată oficial de UEFA şi a fost dezminţită de Federaţia turcă de fotbal, potrivit agenţiei DPA.

Turcia urmează să înfrunte Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie la Berlin. La meciul respectiv şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Distribuie știrea