• Mon. Jan 17th, 2022

Știrea de Azi

Actualitatea într-un singur loc.

Turiștii cazați la Rânca primesc apă cu porția. Potrivit autorităților, de vină pentru presiunea mică din conducte sunt pensiunile racordate ilegal la reţea

Dec 31, 2021

Cele aproape 200 de cabane de la Rânca rămân fără apă de fiecare dată când turiştii umplu staţiunea. Presiunea în conducte este mică în tot timpul anului, iar când consumul creşte, reţeaua nu mai face faţă. Anul acesta cu atât mai mult, cu cât a fost o vară secetoasă. Autorităţile spun că de vină sunt pensiunile racordate ilegal la reţea.

31 Decembrie 2021, 14:18 (actualizat 31 Decembrie 2021, 14:22) |

Cabanierii din Rânca și cei care au case de vacanță spun că problema apei e veche. Presiunea e slabă, iar în perioadele turistice de vârf, la robinete nu mai curge nimic.

Deocamdată, cabanierii fac rezerve în bazine în puținele ore când curge apa la robinete, de cele mai multe ori noaptea. Pe termen lung însă, problema e mai complicată.

Autoritățile promit să rezolve situația, însă este un proces de durată.

Compania de apă anunță că va face investiții în zona montană pentru ca problema apei să fie rezolvată. Înainte de asta însă, este nevoie de verificări la toate pensiunile, pentru că multe sunt racordate ilegal la rețeaua publică de apă.

Până atunci, pompierii sunt pregătiți să ducă apa cu cisterne în stațiune în caz de nevoie.

Source