Turiștii români, mană cerească pentru întreprinzătorii din Thassos. Cel mai aglomerat sezon din ultimii ani

Apă limpede, mâncare bună și servicii de calitate. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care zeci de mii de români își petrec concediul de anul acesta în Grecia. Cei mai mulți în Thassos, unde se ajunge destul de repede, iar prețurile sunt accesibile. Este cel mai aglomerat sezon pentru micuța insulă, iar hotelierii și proprietarii de taverne sunt cum nu se poate mai încântați.

29 Iulie 2022, 19:21 (actualizat 29 Iulie 2022, 19:38) Știrile TVR |

Numărul mare de mașini înmatriculate în țara noastră nu poate fi trecut neobservat pe feribotul către Thassos, sau în parcările din stațiunile insulei, pline până la refuz.

Este cel mai aglomerat sezon, spun oamenii locului. Giota locuiește în România de 6 ani, unde are un lanț de fast food-uri, dar în această vară a venit acasă, în Thassos, să își ajute familia, care are o afacere în stațiunea Skala Rachoni.

Este foarte aglomerat anul acesta, nu avem mulți angajați și am venit să îi ajut pe părinții mei. (…) Este primul an când este așa aglomerat, (…) peste tot, în toată insula, nu găsești cazare“.

Sunt multe motivele care îi fac pe români să vină și să revină an de an în insula Thassos. Printre acestea: prețurile, serviciile, priveliștea.

Pentru întreprinzătorii de pe insula Thassos, turiștii români sunt mană cerească după ultimii 2 ani, când circulația persoanelor a fost restricționată de condițiile sanitare.

E plin de români. Pentru că avem o combinaţie unică între pădure şi apa albastră a mării. Aşa că le place aici“, spune administratorul unei plaje.

În speranța că numărul turiștilor români va rămâne la fel de ridicat, gazdele din Thassos vor să se asigure că toți se simt ca acasă, așa că mulți s-au străduit chiar să învețe româna pentru a comunica mai ușor.

Source