Ucraina: 12 răniţi, printre care patru minori, într-un bombardament rusesc în orașul Voznesensk

12 ucraineni, printre care patru minori, au fost răniţi sâmbătă într-un bombardament rusesc în oraşul Voznesensk, situat nu departe de o centrală nucleară din regiunea Mikolaiv (Nikolaev), a anunțat guvernatorul Vitali Kim, transmit The Guardian și AFP.

20 August 2022, 17:02 (actualizat 20 August 2022, 17:11) Știrile TVR |

Razboi in Ucraina

Minorii, cu vârste între 3 şi 17 ani, ‘sunt toţi în stare gravă’, iar o fată şi-a pierdut un ochi, a scris guvernatorul pe Telegram.

Voznesensk se află la circa 20 km în linie dreaptă de centrala nucleară de la Privdennoukrainsk şi la circa 70 km de Mikolaiv.

Bombardamentul a lovit o clădire rezidenţială şi câteva case la Voznesensk, oraş cu aproximativ 30.000 de locuitori, a precizat pe Facebook serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă, publicând imagini ale unui imobil avariat.

‘Voznesensk. Statul terorist numit Rusia a lovit un imobil rezidenţial’, a denunţat pe Telegram şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak.

‘Sarcina noastră este să facem astfel încât nu doar generaţia actuală de ruşi să fie făcută responsabilă, dar şi copiii şi nepoţii lor. Rusia va plăti pentru tot’, a adăugat el.

În cursul dimineţii, armata ucraineană a indicat pe Telegram că a doborât, cu ajutorul unui sistem de apărare antiaeriană S-300, patru rachete de croazieră ruseşti Kalibr în apropiere de oraşul Dnipro (centru-est), lansate de pe Marea Neagră.

La rândul său, Ivan Fedorov, primarul exilat din Melitopol, oraş din regiunea Herson ocupată de ruşi, a scris dimineaţă tot pe Telegram că ucrainenii au bombardat o bază militară rusească în această aşezare.

Pe teren, armata ucraineană a informat despre tentative de ofensive ruseşti mai ales în regiunea Doneţk, în apropiere de Bahmut, Zaiţeve şi Kodema. ‘Luptele continuă’, a transmis în cursul dimineţii Statul major al armatei, într-un comunicat.

Source