Ucraina a distrus 14 drone lansate duminică noaptea de forţele ruse

Sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei a distrus 14 din cele 17 drone lansate de Rusia duminică noaptea şi o rachetă de croazieră Kh-59, a anunţat luni dimineaţă armata ucraineană, potrivit Reuters.

Într-un mesaj pe Telegram, forţele aeriene ucrainene au menţionat că Rusia a lansat şi rachete sol-aer cu rază lungă S-300, fără a preciza dacă ţintele au fost atinse.

Guvernatorul regiunii ucrainene Harkov, Olah Sinehubov, a afirmat duminică seară că Rusia a atacat regiunea sa cu rachete lansate de pe sistemele S-300 din regiunea rusă Belgorod, frontalieră cu Ucraina.

El a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime, dar că au fost avariate faţadele unor clădiri non-rezidenţiale.

La rândul său, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lisak, a declarat că Rusia a atacat cu drone oraşul Pavlohrad. Nu s-au înregistrat victime umane, dar unele părţi ale oraşului au rămas fără energie electrică.

Informaţiile nu au putut fi verificate de Reuters din surse independente.

Atât Rusia, cât şi Ucraina şi-au intensificat atacurile aeriene în ultimele luni de-a lungul liniei frontului, ţintind infrastructura esenţială militară, energetică şi de transport a inamicului.

Distribuie știrea