Ucraina acuză Rusia că a lovit un hambar de grâne în Odesa, nu un depozit de muniţie, aşa cum susţine Moscova

Rusia a anunţat duminica aceasta că a distrus un depozit de muniţii ce conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS în regiunea Odesa, în sud-estul Ucrainei, în timp ce Kievul afirmă că de fapt ruşii au lovit un hambar de grâne, transmite Agerpres, care citează Reuters.

21 August 2022, 15:20 (actualizat 21 August 2022, 15:21) Știrile TVR |

Odesa, bombardată

Ministerul rus al Apărării a anunţat că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală.

Un purtător de cuvânt al administraţiei regionale din Odesa a declarat că două rachete au fost doborâte deasupra mării, dar a treia a lovit ţinte agricole.

Nu s-au înregistrat victime, a declarat purtătorul de cuvânt citat, Serhii Bratciuk, pe contul său de Telegram. Un expert în explozibili şi anchetatori lucrează la hambarul de grâne, a adăugat el.

Reuters menţionează că nu a putut verifica relatările de pe câmpul de luptă.

Ministerul Apărării de la Moscova a susţinut totodată că forţele ruse au distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă în regiunea ucraineană Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde – potrivit sursei citate – erau depozitate peste 100 de tone de combustibil diesel.

Source