Ucraina: Alerte de raid aerian, pentru zone din estul şi sudul Ucrainei. Câteva orașe, lovite de obuze şi artileria grea a rușilor. A fost lovită infrastructura feroviară din Krivoi Rog

Regiunea Kryvyi Rih (Krivoi Rog) din sudul Ucrainei a fost ţinta unui atac cu rachete din partea Rusiei, au anunţat duminică autorităţile locale, citate de agenţiile de presă Unian şi DPA.

27 Noiembrie 2022, 12:49 (actualizat 27 Noiembrie 2022, 12:58) Știrile TVR |

Bomberdamente în Ucraina / captura Youtube

Două rachete au distrus o facilitate a infrastructurii de transport duminică dimineaţă, a indicat şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul, pe contul său de Telegram, indicând că în prezent militarii încearcă să stabilească tipul rachetelor trase.

„S-au înregistrat pagube semnificative, nu există nicio posibilitate de deplasare pe calea ferată acum”, a anunţat responsabilul districtual Evgheni Sitnicenko, în cursul telemaratonului de dimineaţă la posturile de televiziune ucrainene, adăugând că au fost avariate şi câteva case de locuit din apropierea căii ferate, dar că nicio persoană nu a fost ucisă.

Agenţia de presă Unian precizează că în regiunea Kryvyi Rih a fost lovită infrastructura feroviară din aşezarea Lozovaţkaia cu doua rachete.

Administraţia militară regională a cerut populaţiei să se refugieze în adăposturi antiaeriene.

O alertă de raid aerian a fost emisă duminică dimineaţă pentru mai multe zone din estul şi sudul Ucrainei.

Districtul Nikopol, la nord de fluviul Nipru, a fost lovit cu obuze şi artileria grea, potrivit unor surse ucrainene.

Regiunea Dnipropetrovsk a fost ţinta a cinci atacuri ruseşti cu lansatoare multiple de rachete şi artilerie grea, a declarat la rândul său guvernatorul regiunii Valentin Reznicenko, citat de Reuters. Mai multe case şi alte imobile au fost distruse, dar nu au fost raportate victime.

În timpul nopţii, două rachete au lovit o fermă într-o suburbie a oraşului Zaporojie, din sudul ţării, potrivit armatei ucrainene.

Cel puţin 32 de persoane în regiunea Herson, din sudul Ucrainei, au fost ucise în bombardamentele ruseşti după retragerea forţelor pro-Moscova, în urmă cu două săptămâni, a declarat sâmbătă şeful poliţiei ucrainene, conform Agerpres.

Source

Distribuie știrea