Ucrainenii fug din calea războiului. În România au intrat mii de refugiați care și-au părăsit casele luând cu ei doar strictul necesar

Speriați de atacul rușilor, ucrainenii fug din calea războiului și caută adăpost peste graniță, în țările învecinate. Mulți și-au luat copiii și câteva bagaje și au pornit spre România

25 Februarie 2022, 08:19 (actualizat 25 Februarie 2022, 08:56) |

La intrarea în țară din Sighetul Marmației a fost o noapte grea, friguroasă. Multe femei cu copii au intrat în România din Ucraina. Bărbații nu mai au voie să părăsească țara după ce a fost instaurat legea marțială.

A fost instalată și o tabără în cazul în care refugiații nu au unde să se ducă, dar cei mai mulți dintre ei merg la rude sau cunoștințe. Oricum ar fi, pentru ei urmează o perioadă dificilă pentru că nu știu ce va urma și din ce își vor duce existența.

Mii de oameni au așteptat la cozi să intre în România și la granița de la Siret.

Oficialii de la București au spus că țara noastră este pregătită să primească până la 500 de mii de refugiați.

Unii au venit pe jos alții cu mașina și toți au spus că și-au luat doar strictul necesar.

În semn de solidaritate mulți români au venit cu mașinile să ii ducă pe refugiați unde au nevoie.

În sud estul României există două puncte de frontieră pe unde ucrainenii pot ajunge mai repede în România.  Punctul de frontieră Reni care este vecin cu Republica Moldova însă sunt doar 2 km intre vama ucraineană și cea românească unde se poate trece. Cel de-al doilea este la Isaccea pe unde ucrainenii pot ajunge doar dacă trec Dunărea cu bac-ul.

Articole pe aceeaşi temă

Source