UE ia decizii istorice pentru susținerea Ucrainei: arme letale în valoare de 450 de milioane de euro, livrări de echipament neletal, închiderea spațiului aerian UE pentru avioanele rusești

Josep Borrell / FOTO: https://twitter.com/JosepBorrellF

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene: Am hotărât să ne folosim capacitatea pt a livra arme letale Ucrainei în valoare de 450 de milioane de euro și încă 50 de milioane în livrări de echipament neletal: benzină și echipament de protecție. Sumele vor fi luate din Fondul de pace și stabilitate al UE. Este pentru prima dată în istorie când face așa ceva. Am hotărât să închidem spațiul aerian al UE pentru avioanele rusești. Niciun avion rusesc nu va putea ateriza sau decola de pe aeorporturi din UE. Atacăm averea elitei lui Putin, omenii care îl sprijină și beneficiază de pe urma regimului . Adițional acestui nou pachet de sancțiuni, luăm măsuri care țintesc corupția și dezinformarea.

Într-adevăr, de-a lungul timpului, au ţinut de noi. Sunt de-ai noştri şi dorim ca ei să intre” în Uniunea Europeană, a declarat von der Leyen unui reporter Euronews, întrebată despre aderarea Kievului.

Source

Distribuie știrea