UE va oferi Ucrainei un nou sprijin militar în valoare de 500 de milioane de euro

UE – ajutor militar / FOTO: Shutterstock

„Vom oferi o nouă tranșă de 500 de milioane ajutor militar Ucrainei”, le-a spus Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate vineri jurnaliștilor, în drum spre reuniunea miniștrilor de externe G7 de la Weissenhaus, în Germania.

De asemenea, G7 va „pune mai multă presiune asupra Rusiei” în ceea ce privește sancțiunile economice, potrivit lui Borrell. Diplomatul s-a declarat „optimist” că se poate ajunge la un acord cu privire la embargoul UE asupra importurilor de petrol rusesc. El a subliniat necesitatea „de a scăpa de dependența de petrolul din Rusia”.

Grupul celor mai bogate națiuni ale lumii este, de asemenea, pregătit să discute despre dezinformarea în timpul războiului și creșterea prețurilor la energie și alimente, a spus Borrell.

El a adăugat că atunci când vine vorba de a trata cu Rusia, G7 va „prezenta un front unit” și „va ieși cu un mesaj puternic”.

Source

Leave a Comment

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Am detectat AdBlocker!

Am detectat că utilizați extensii pentru a bloca anunțuri. Vă rugăm să ne sprijiniți dezactivând acest dispozitiv de blocare a reclamelor.