Un apartament al lui Omar Hayssam, scos la licitație de Fisc, la jumătate de preț. Domeniul lui Ovidiu Tender, din nou la licitație, în speranța recuperării unei părți din prejudiciul de 65 de milioane de euro din RAFO-Carom

ANAF a scos la licitație un apartament din centrul Capitalei al teroristului numărul 1 al României, Omar Hayssam. Sirianul, condamnat în mai multe dosare, se află după gratii, iar Fiscul trebuie să recupereze de la el un prejudiciu de peste 20 de milioane de euro. ANAF scoate la licitație și domeniul lui Ovidiu Tender din județul Timiș, tot pentru recuperarea unui prejudiciu uriaș.

15 Noiembrie 2021, 20:12 (actualizat 15 Noiembrie 2021, 20:13) |

Omar Hayssam are o condamnare de 24 de ani şi 4 luni de închisoare în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak și în alte 3 dosare economice. Statul trebuie să recupereze și un prejudiciu uriaș de la el – peste 20 de milioane de euro, așa că i-a scos la vânzare un apartament din București.

Apartamentul scos la licitație de ANAF are 4 camere, o suprafață de 127 de metri pătrați și e situat la parterul unei vile din zona centrală a Capitalei. Fiind a treia licitație, prețul de pornire a scăzut la jumătate: aproape 128 de mii de euro.

ANAF scoate la licitație și domeniul omului de afaceri Ovidiu Tender de la Dumbrăvița, județul Timiș, pentru recuperarea prejudiciului de 65 de milioane de euro din dosarul RAFO-Carom.

Este vorba despre un teren de peste 3.000 de metri pătrați, cu vinotecă, terasă, sală de fitness, saună și piscină. Prețul de pornire al licitației este de peste 4 milioane de lei, fără TVA. Este, de asemenea, redus la jumătate, fiind a treia licitație.

Statul recuperează însă foarte puțin din prejudiciile constatate de instanțe în dosarele penale.

Experții spun că este foarte important ca procurorii și polițiștii să identifice, încă din stadiul anchetei, toate bunurile din țară și străinătate ale inculpaților și să le pună sub sechestru. Astfel, la final, ANAF trebuie doar să le vândă și să recupereze banii.

Nici la nivelul Uniunii Europene procentul de confiscare a banilor și bunurilor dobândite de infractori nu este foarte încurajator. Statele recuperează abia două procente din tot ce s-a furat.

Source

Distribuie știrea