Un băiețel de patru ani, speriat și îmbrăcat sumar, a fost găsit în scara unui bloc din București. Psihologul Karen Rosner: Va simţi acest abandon probabil pe tot parcursul vieţii

Un copil de 4 ani a fost găsit îngheţat într-o scară de bloc din Bucureşti. Poliţiştii i-au identificat pe tatăl şi bunicul acestuia, care se fac vinovaţi de rele tratamente aplicate minorului şi abandon de familie. Copilul a fost plasat într-un centru al Direcţiei de Asistenţă Socială.

29 Decembrie 2021, 20:20 (actualizat 29 Decembrie 2021, 21:05) |

Băiețelul de 4 ani a fost găsit în scara unui bloc din cartierul Colentina. Era îmbrăcat sumar, speriat și nu își știa decât numele.

Cei care l-au găsit au anunțat autoritățile și au postat mesaje pe rețelele de socializare, în speranța că îi vor găsi familia.

Polițiștii i-au identificat familia și au deschis o anchetă: “În cauză sunt efectuate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului și abandon de familie, urmând a se stabili contextul în care s-a produs evenimentul”.

Minorul a ajuns într-un centru de plasament.

“Menționăm că, în urma acestor acțiuni, a fost identificată familia copilului. În prezent, specialiștii D.G.A.S.P.C Sector 2 derulează o evaluare detaliată, axată pe analiza circumstanțelor care au determinat situația de pericol în care s-a aflat copilul (lipsa de supraveghere), dar și capacitatea de îngrijire în cadrul familiei.” (sursă: D.G.A.S.P.C Sector 2)

Karen Rosner, psiholog: Sunt nişte părinţi iresponsabili, care nu ştiu să-şi gestioneze problemele de viaţă. Este un copil traumatizat, un copil care va simţi acest abandon probabil pe tot parcursul vieţii. Este derutat, singur, lipsit de orice apărare.

Potrivit unor informații pe surse, copilul provine dintr-o familie dezorganizată. Tatăl are 20 de ani şi mama e plecată de acasă.

Source

Leave a Comment