Un bărbat din Botoşani, amendat după ce şi-a lăsat câinele periculos pe stradă

Un bărbat din Botoşani a fost amendat de jandarmi, după ce şi-a lăsat liber câinele pe o stradă din municipiul reşedinţă de judeţ, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Dan Izotov, citat de Agerpres.

05 Martie 2023, 12:48 (actualizat 05 Martie 2023, 12:53) Știrile TVR |

Câine Amstaff

Potrivit acestuia, proprietarul animalului a fost sancţionat contravenţional cu 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

„Sancţiunea contravenţională a fost aplicată de un echipaj de jandarmerie în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, prin care o femeie sesiza că nu poate intra în curtea locuinţei din cauza unui câine agresiv din rasa Amstaff, pe care vecinul îl lăsase liber pe strada Armeană”, a precizat Izotov.

Nemulţumită de intervenţia jandarmilor, familia bărbatului a făcut scandal şi a adresat injurii femeii care a sunat la 112 şi soţului acesteia. Astfel, două femei au fost sancţionate din acest motiv cu amenzi în valoare totală de 1.100 de lei.

Cazul survine la câteva săptămâni după ce un băieţel de zece ani a fost atacat pe stradă de trei câini scăpaţi dintr-o curte. Copilul a ajuns în stare gravă la spital.

Source

Distribuie știrea